Voiko Whatsappia käyttää sosiaali- ja terveydenhuollossa?

Uskallanko käyttää Whatsappia?

Talentia-lehdessä on pari vuotta vanha mutta edelleen tärkeä ja ajankohtainen juttu whatsappista ja miten sitä ei saa käyttää sote-viestinnässä. Lue artikkeli tästä.

Olennaisia whatsappin, signalin ja vastaavien tuotteiden ongelmia, joita artikkelissa esitetään:

⛔ ”Esimerkiksi Helsingin kaupungissa ongelmaksi on todettu se, että jos puhelimella säilytetään yhteystietoja ja käytetään WhatsAppia, myös yhteystiedot siirtyvät pilveen palvelun palvelimelle.”

⛔ ”Lisäksi jos edes yhdellä WhatsAppin viestiryhmän jäsenellä on varmuuskopiointiasetus päällä, koko viestihistoria tallentuu pilveen, Helsingin kaupungin tietosuojavastaava Päivi Vilkki kertoo.”

😨 Työntekijät asetetaan hankalaan asemaan koska asiakkaiden ja kollegoiden kanssa pitää kuitenkin viestiä. 

Työntekijää ei helpota tieto, että Vastaamon toimitusjohtaja sai vankeustuomion tietoturvarikkomuksesta. Nähdäänkö pian joku sosiaalityöntekijä, tiiminvetäjä tai hyvinvointialueen johtaja oikeudessa ja iltapäivälehtien kannessa?  🚨 

Useampi kunta ja hyvinvointialue ei halua Vastaamon kohtaloa ja on kieltänyt Whatappin käytön. Esimerkiksi Vantaa (Lue juttu: Vantaa kielsi Whatsappin käytön)

Onerva on kotimainen vastine Whatsappille

Helsingin kaupungin tietosuojavastaava peräänkuulutti suomalaista vastinetta whatsappille ja iloksi voimme vastata huutoon 😊 

🇫🇮 📱 Suomesta löytyy Onerva pikaviestisovellus – kotimainen, tietoturvallinen vastine Whatsppille ja Signalille. Suunniteltu ja räätälöity sosiaali- ja terveydenhuollon viestintätarpeisiin: niin sisäiseen viestintään kuin asiakasviestintään (tai omaisviestintään esimerkiksi vanhus- ja vammaishoivassa).

Onervan etuja:

✅ Tiedot pysyvät aina Suomessa
✅ Tiedot ja tietoliikenne salataan ja suojataan
✅ Mahdollisuus lokitietojen seurantaan
✅ Käyttäjähallinta on palvelutuottajalla, ulkopuolisia ei voi lisätä keskusteluryhmiin
✅ Täyttää #GDPR ja #tietosuoja vaatimukset

👉 Ja mikä parasta: Onervaa on yhtä helppo käyttää kuin whatsappia

Onervan käyttöliittymää voidaan myös muokata asiakastarpeeseen ja esimerkiksi Helsingin kaupungin lastensuojelun kanssa olemme toteuttaneet siitä lapsille ja nuorille suunnatun #valtti pikaviestisovelluksen (Tutustu Valttiin – lastensuojelun tietoturvalliseen pikaviestisovellukseen)

Tarvittaessa Onerva voidaan integroida niin käyttäjähallintaan (esim. yrityksen/hyvinvointialueen active directory) tai potilastietojärjestelmään. Myös asiakaspalvelu, käyttäjätuki ja koulutukset sekä 9 vuoden kokemus ja parhaat käytännöt sote-viestinnästä on käytössänne.

Onervaa käytetäänkin ympäri Suomea niin asiantuntijoiden sisäisessä viestinnässä, asiakasviestinnässä kuin omaisviestinnässä mm. seuraavilla palvelualoilla:

☑ Ikääntyneiden kotihoito ja palveluasuminen
☑ Lastensuojelu ja perhesosiaalityö
☑ Vammaispalvelut
☑ Mielenterveyspalvelut
☑ Päihdekuntoutus
☑ Nuorten sosiaalityö
jne.

Jos siis etsitte kotimaista vaihtoehtoa whatsappille, sellainen löytyy jo ja sillä on tuhansia iloisia käyttäjä 🤗 

Tutustu tästä linkistä tarkemmin Onervaan tai buukkaa oma esittelypalaveri laittamalla meille mailia 📩info@onervahoiva.fi tai soittamalla p. 050 326 4989