Onerva kehittää pikaviestisovellusta lastensuojeluun yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa

Lastensuojeluntoimijat hoi! 📢 Tärkeää asiaa viestinnästä lastensuojelussa 👇

🛑 Tiesithän, että lastensuojelun asiakkaiden ja ammattilaisten välillä viestintään EI saa käyttää esim. Whatsappia, Signalia tai vastaavia tuotteita.

Tällöin rikotaan mahdollisesti tietosuojalakia ja GDPR:ää. Varsinkin kun puhutaan haavoittuvassa asemassa olevista asiakkaista, tulee noudattaa erityistä huolellisuutta miten salassapidettäviä sote-tietoja käsitellään (muistatte varmaan Case Vastaamon ☹️). Tästä syystä esimerkiksi Vantaan ja Rovaniemen kaupungit ovat kieltäneet Whatsappin käytön esim. sote-palveluissa.

✅ Ei hätää, nyt on tarjolla kotimainen, tietoturvallinen ja yhtä helppokäyttöinen vaihtoehto viestintään. 

Valtti – tietoturvallinen pikaviestisovellus lastensuojeluun

Onerva on kehittänyt yhdessä Helsingin kaupungin lastensuojelun ja perhesosiaalityön kanssa helppokäyttöistä ja tietoturvallista viestisovellusta ammattilaisten ja lasten/nuorten väliseen viestintään.

Tuotteen prototyyppiä testataan parhaillaan Helsingin lastensuojelussa ja perhesosiaalityössä.

Sovelluksen avulla ammattilaiset ja lapset/nuoret voivat keskustella keskenään, kysyä kuulumisia ja sopia tapaamisista jne.

Tavoitteena on madaltaa kynnystä viestintään, helpottaa asioiden hoitoa ja rakentaa luottamusta asiakkaan ja ammattilaisten välillä.

Tuotetta on kehitetty yhdessä lastensuojelun ammattilaisten ja lasten/nuorten kanssa. 

Työnimellä Valtti kulkeva sovellus löytyy sekä AppStoresta että Google Playsta. Raportoimme koekäytön tuloksista toukokuussa.

Jos teidän hyvinvointialue/kunta/lastensuojeluyritys etsii vaihtoehtoa whatsappille ja haluaa tarjota ammattilaisille ja asiakkaille matalankynnyksen, helpon ja tietosuojalainsäädännön huomioivan viestisovelluksen, lue tästä linkistä lisää tai varaa oma esittelytilaisuus 📩 ville@onervahoiva.fi