Tampereella kiellettiin viestivihkot kotihoidosta

Aamulehdessä oli juttu Tampereelta. Kaupungin kotihoidolta oli kielletty paperisten viestivihkojen käyttäminen viestintään omaisten kanssa.

Linkki artikkeliin on tässä.

Juttu aiheutti aivan aiheesta paljon mielipahaa niin somessa kuin artikkelin kommenttikentässä. Ratkaisuvaihtoehtona tarjottu ajan varaaminen hoitajan kanssa tai tietosaantipyyntö kuulostaa kovin vaivalloiselta eikä ole ihan tätä päivää.

Kyseinen ratkaisu työllistäisi aivan liikaa hoitajia eikä palvelisi laisinkaan omaisia tai asiakkaita.

Valtaosa kommentoijista oli huolissaan, miten omaiset pysyvät jatkossa tietoisina läheisensä voinnista?

Onneksi meillä on tamperelaisille ratkaisu, joka on sekä tietoturvallinen että hyödyllisempi kuin perinteiset vihkot. Ja se on tietenkin Onerva Omaisviestintä.

Paperiset viestivihkot ovat pääsääntöisesti kiellettyjä

Kyseessä ei ole uusi linjaus. Aiemminhan esimerkiksi aluehallintovirasto on ottanut kantaa viestivihkoihin, kuten tässä mielipidekirjoituksessa tuodaan esille. 

Valtaosa kunnista ja yksityisistä yrityksistä on lopettanut viestivihkojen käyttämisen. Syynä on tietosuojariski, koska viestivihkoon kirjattuja hoivatietoja voi periaatteessa lukea kuka tahansa vieras.

Tietosuojan lisäksi viestivihkoissa ja post-it lapuissa on monta muuta ongelmaa, joista kirjoittelinkin tovi sitten myös täällä Onervan blogissa: Onko viestintäsi post-it lappujen varassa?

Viestivihkojen haasteet tietoturvan lisäksi ovat:

  • ne eivät palvele etänä asuvia omaisia
  • viestit eivät ole ajantasaisia
  • silloin tällöin viestit hukkuvat
  • viestintä on harvoin molemminpuolista

Mutta mikä sitten ratkaisuksi omaisviestintään?

Onerva on tietoturvallinen, sähköinen viestivihko omaisviestintään

Kehitimme Onerva Omaisviestintäpalvelun nimenomaan korvaamaan paperiset viestivihkot.

Sen avulla omaiset, myös ne kaukana asuvat, pysyvät aina ajantasalla, mitä heidän rakkaalleen kuuluu.

Hoitohenkilökunta voi kirjata Onervaan terveisensä muutamassa sekunnissa ja läheiset voivat viestiä heidän kanssa reaaliajassa – mistä ja milloin vain.

Jatkossa myös kuvien ja ääniviestien kera. Ja jättää myös palautetta hymynaamoin 🙂

Onervan avulla täytetään tietoturvavaatimukset mutta tarjotaan helppokäyttöinen ja miellyttävä tapa tehdä omaisviestintää. Käyttöä varten tarvitaan vain internet-selain.

Se ei vaadi erillistä käyttöönottoprojektia tai mitään IT-hankintoja. Onerva on käyttöönotettavissa viidessä minuutissa. Kustannuskaan ei ole varmasti este, koska Onervan hinta on vain 4,90€/asiakas/kk.

Hoitajien työ myös helpottuu koska heidän ei tarvitse vastaille erikseen virallisiin tietopyyntöihin ja aiheestakin huolestuneiden omaisten puhelinsoitot vähenevät (edelleen puhelin on tärkeä kanava kiireellisissä tapauksissa).

Lisäksi omaiset ovat tyytyväisempi kun heidän huolensa vähenee ja he voivat osallistua hoivaan, vaikka asuisivat kauempanakin. Omaisten osallistuminen taas tarkoittaa tutkitusti säästöä hoivapalvelutarjojalle, esimerkiksi Tampereen kaupungille.

Joten kutsumme kaikki tamperelaiset kotihoidon asukkaiden omaiset sekä hoiva-ammattilaiset tutustumaan Onervaan. Tarjoamme Onervan ilmaiseen koekäyttöön 1 kuukauden ajaksi, joten voitte itse nähdä sen hyödyt ja päättää olisiko se ratkaisu omaisten huoleen ja tietotarpeisiin.

Asiakkaidemme mielestä kyllä!

Voit tutustua Onervaan esimerkiksi tältä videolta.

Jos olette kiinnostuneita Onervasta, olkaa rohkeasti yhteyttä:

Ville Niemijärvi
Onerva Hoivaviestintä Oy
p. 050 326 4989
email: ville at onervahoiva.fi

Seuraa Onervaa Facebookissa: https://www.facebook.com/Onervahoiva/