Omaisten huolen vähentäminen kotihoidossa

Lähdimme kehittämään Onervan omaisviestintäpalvelua, eräänlaista sähköistä viestivihkoa, kotihoitoon ja palveluasumiseen jo vuonna 2014.

Kehityksen taustalla oli omat henkilökohtaiset syyt. Toisen perustajan isovanhempi oli kotihoidossa, jossa saattoi käydä viikon aikana jopa toistakymmentä eri hoitajaa.

Samanlaista tarinaa saimme kuulla keväällä A-studiossa (Vanhukset heitteillä kotihoidossa)

Muistisairaalle vanhukselle tämä aiheutti lukuisia ongelmia, mm. pelkotiloja kuka taloon on nyt tulossa.

Samalla omaisten huoli muistisairaasta läheisestä kasvoi.

  • Onko kotihoitaja käynyt, onko lääkkeet otettu?
  • Mikä on äidin/mummon kunto ja vointi?
  • Oliko tänään hyvä päivä?

Paperiset viestivihkot olivat käytössä, kunnes kiellettiin kokonaan. Ne eivät myöskään auttaneet etäällä asuvia läheisiä, esimerkiksi Ruotsissa asuvaa tytärtä.

Samassa kaupungissa asuva tytär ei hänkään päässyt päivittäin paikalle ja viestivihkon kirjaukset ja paperilappujen viestit olivat auttamatta myöhässä tai hukassa.

Huoli kasvoi.

Tällöin päätimme rakentaa ensimmäisen version Onervasta. Halusimme tarjota reaaliaikaisen, helpon mutta ehdottomasti tietoturvallisen vaihtoehdon paperisille vihkoille.

Halusimme vähentää omaisten huolta, tarjoamalle heille ajantasaisen tilannekuvan heidän läheisen voinnista.

Teimme jotain oikein koska hoitajat ja omaiset tykästyivät siihen. Se oli helppokäyttöinen, hoitajilta meni vain hetki laittaa viesti Onervaan mutta sillä oli valtavan suuri vaikutus omaisille. Pystyimme vähentämään omaisten huolta merkittävästi.

Siitä homma lähtikin eteenpäin. Pian Keski-Suomen Muistiyhdistys otti Onervan omaan käyttöönsä, yksi yksityinen hoivatalo ja sitten kunnan palvelutalo.

Nyt Onerva onkin käytössä ympäri Suomea, aina Liedosta Saarikkaan, Jyväskylästä Kuopioon ja Porvoosta Kokemäelle. Kesän jälkeen aloitetaan pilotti Turussa.

Tyytyväisiä omaisia ja hoitajia on liittynyt mukaan sadoittain. Tutustu heidän tarinoihin ja kommentteihin linkeistä alta.

Tule kokeilemaan Onervaa ilmaiseksi

Kutsumme kaikki vanhuspalvelun toimijat, niin kunnat kuin yksityiset yritykset kokeilemaan Onervan viestintäpalvelua rohkeasti.

Tarjoamme sen ilmaiseksi jopa 4 kuukauden mittaiseen testiin. Opastamme käyttöön ja tarjoamme täyden tuen käytön ajan.

Yllätyt miten helppo se on käyttää ja miten hyvin hoitajat ottavat sen myös vastaan. Takaamme myös, että omaisten tyytyväisyys kasvaa samalla. Ja mikä tärkeintä: vähennät heidän huolta.

Voi myös käydä kuten Kokemäellä, myös työntekijöiden työtyytyväisyys kasvaa.

Kysy Onervan ilmaista koekäyttöä.

 

[pbutton url=”//onervahoiva.fi/index.php/onervan-sahkoinen-viestivihko-kotihoitoon/” text=”Kysy koekäyttöä” new_window=”no”]