Omaisviestintä ja hoivapalvelujen jakamisalusta Kuopiossa

Aloitamme ensi vuoden alussa tammikuussa 2018 Kuopion kaupungin kotihoidon kanssa Onerva Omaisviestintäpalvelun sekä uuden hoiva- ja hyvinvointipalvelujen jakamisalustan koekäytön.

Etsimme nyt jakamis- tai palvelualustan koekäyttöä varten Kuopion alueelta  hoivayrityksiä ja 3. sektorin toimijoita eli yhdistyksiä jotka tarjovat ikääntyneille palveluita (esim. ulkoiluseuraa, kauppa-apua, peseytymisapua, juttuseuraa).

Palvelualustan kautta Onervan käyttäjät eli Kuopion kaupungin kotihoidon asukkaat (rajatulla alueella) ja heidän omaiset voivat hankkia suoraan täydentävää kotiapua ja hoiva- ja hyvinvointipalveluja.

Osallistuminen koekäyttöön on ilmaista. Alla löydät lisätietoa koekäytöstä ja molemmista palveluista. Yhteydenotot: ville at onervahoiva.fi tai +358 50 326 4989

Omaisviestintä Kuopion kaupungin kotihoidossa

Onerva Omaisviestintä on sähköinen viestivihko kotihoitoon. Sen avulla voidaan korvata paperiset viestivihkot, joiden käyttö onkin monin paikoin kielletty kotihoidossa.

Onervan avulla omaisilla on reaaliaikainen näkymä läheisensä vointiin ja myös kaukana asuvat omaiset tietävät mitä ikääntyneelle läheiselle kuuluu.

Omaiset voivat viestiä hoitajien kanssa ja osallistua hoivaan. Kysyä, antaa ohjeita ja kertoa terveiset hoitajille myös kun ovat itse käyneet läheisensä luona.

Monitoimittajamallissa, jossa  ikääntyneen luona käy sekä kunta että yksityinen kotihoito ja vielä omaiset, kulkee viesti osapuolien välillä.

Tärkeintä Onerva Omaisviestinnässä on kuitenkin luottamuksen rakentaminen ja omaisten huolen vähentäminen. Avoimuus, läpinäkyvyys ja ajantasainen tilannekuva auttavat tässä.

Onerva Omaisviestintä otetaan Kuopiossa koekäyttöön Niiralan ja keskustan alueella tammikuussa 2018.

Onerva hoiva- ja hyvinvointipalvelualusta Kuopiossa

Palvelualustan koekäyttö aloitetaan samoilla omaisviestintäasiakkailla helmikuussa 2018.

Palvelualustan ideana on:

a.) Tarjota ikääntyneille asiakkaille ja heidän omaisille helpon ja nopean tavan löytää ja tilata kunnan kotihoitoa täydentäviä hoivapalveluja.

b.) Tarjota hoivayrityksille, yhteisöille ja vapaaehtoisille helpon tavan tuoda omia palveluitaan esille, suoraan palveluntarvitsijoille.

Palvelualustan kautta palvelut löytyvät yhdestä paikasta ja ne ovat saatavilla silloin kun tarve vaatii (eikä tarvitse kaivaa kunnan web-sivujen syövereistä).

Asiakkaille suositellaan heille parhaiten sopivia tuotteita (aivan kuten verkkokaupoissa). Suosittelun pohjalla voi olla niin sijainti, palvelusisältö, yrityksen koko tai asiakaspalautteet.

Näin jokaisen asiakkaan eteen ei siis lätkäistä yli sataa siivousfirmaa tai kotihoitoyritystä ja oleteta, että omainen (usein jo itsekin eläkeiässä) osaisi valita näppärästi oikean palvelutarjoajan.

Tämän sijaan kullekin pyritään löytämään nopeasti sopivin vaihtoehto. Tämä palvelee sekä yrittäjiä että asiakkaita.

Vapaaehtoisten tarjoamien palveluiden kautta myös vähävaraisilla on mahdollisuus hankkia tukipalveluita joko ilmaiseksi tai hyvin edullisesti.

Avaamme mielellämme palvelualustaa tarkemmin.

Kuopiolainen hoivayritys tai yhdistys, tule mukaan koekäyttöön

Etsimme nyt kotihoito, -hoiva, ja hyvinvointipalveluyrityksiä Kuopion seudulta mukaan koekäyttöön.

Voit tarjota kotihoitoa, ruokailuapua, kauppa-apua, hierontaa, suuhygieniaa, fysio- tai toimintaterapiaa… tärkeintä, että tarjoatte palveluita ikääntyneille.

Koekäyttö ei maksa yrityksille tai yhdistyksille mitään eikä se vaadi erityistä panostusta. Tarvitsemme teiltä teidän palvelutarjontanne kuvauksineen sekä pari kertaa häiritsemme palautekyselyiden tai haastatteluiden tiimoilla.

Järjestämme lisäksi tammikuun alussa 1-2 työpajaa, jossa suunnittelemme palvelua yhdessä hoivayritysten ja yhdistysten kanssa.

Tavoitteena on tehdä palvelu asiakkaiden, omaisten ja hoivapalvelutarjoajien ehdoilla. Joten jos mahdollista, osallistu työpajaan ja pääset vaikuttamaan palvelun sisältöön ja toiminnallisuuteen.

Joten sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Ville Niemijärvi
Onerva Hoivaviestintä Oy
p. 050 326 4989
email: ville at onervahoiva . fi