Onervan käyttöönotto Kuopiossa marraskuussa

Aloitamme Onerva Omaisviestinnän koekäytön Kuopiossa osana ns. Living Lab -projektia marraskuussa 2017.

Living Lab:ssa ”tulevaisuuden hyvinvointiratkaisuja kehittävät yritykset voivat testata tuotteitaan ja palveluitaan aidossa sairaalaympäristössä.”

Meidän tapauksessa siis aidossa vanhushoivan ympäristössä.

Tavoitteena on hakea Kuopion seudulla kokemuksia omaisviestinnästä ja -yhteistyöstä ja testata myös Onervan uutta hyvinvointipalvelujen jakamisalustaa.

Sen avulla hoivapalvelutarjoajat (yksityiset, kunta, 3. sektori eli järjestöt yms. sekä vapaaehtoiset) voivat tarjota palvelujaan vanhusten ja vammaisten käyttöön.

Olemme todella innoissaan tästä mahdollisuudesta hakea käyttäjäpalautetta myös kuntasektorilta näin laajasti ja nostamme hattua Kuopion kaupungille joka osoittaa Living Lab -hankkeellaan aidosti edelläkävijäjyyttä vanhushoivan kehittämisessä.

On hieno nähdä miten myös kuntasektorilla lähdetään ratkomaan haasteita yhteistyöllä, yhdessä yritysten kanssa.

Se, että yritykset kehittävät parempia palveluja ja sitä kautta menestyvät, palvelee koko kuntaa. Niin työllistämisen, suurempien veroeurojen kuin parempien palvelujen myötä.

Olemme yhdessä tällä matkalla ratkomassa todella isoja haasteita ja Kuopion kaupungin asenne sopii täydellisesti Onervan mottoon: avoimuuden ja yhteistyön kautta rakennetaan tulevaisuutta 🤝


Ja mainioita kuntia, jotka haluavat tuoda avoimuutta ja läpinäkyvyyttä vanhushoivaan on toki monia muitakin. Tässä joitain esimerkkejä.

Esimerkiksi Prizztech Satakunnassa tekee vastaavaa työtä kuin Kuopion Living Lab -hanke. Prizztechin kautta aloitamme Onervan käytön Kokemäellä syksyllä 2017.

Perusturvaliikelaitos Saarikka pohjoisessa Keski-Suomessa (Saarijärvi, Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi) on todellinen edelläkävijä uuden teknologian käyttöönotossa, siellä on testattu niin jakamisalustaa, sensoriteknologiaa kuin syyskuun alussa käyttöönotettua Onerva Omaisviestintää.

Petäjäveden kunta otti ensimmäisenä kuntatoimijana Onervan koekäyttöön jo syksyllä 2016. Siellä vastaavaa palvelua oli odoteltu/suunniteltu jo monta vuotta, joten palvelu tuli todelliseen tarpeeseen.