Ruotsiin hakemaan rahoitusta

Tammikuun lopuksi suuntaamme Tukholmaan. Kyseessä on loppukiri 7 kuukauden Nordic HealthTech Talents -valmennusohjelmasta, jossa olemme olleet mukana syksystä lähtien.

Ohjelmaan osallistuu joukko terveysteknologiayrityksiä ympäri pohjolaa, Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Kussakin maassa on ollut parin päivän työpajat eri yrittäjyyden aihealueiden tiimoilta. Tukholmassa keskitytään rahoitukseen ja sen hankintaan.

Onerva on tehnyt Ruotsissa myös markkinakartoitusta talvella 2018-2019 ja vuosi sitten näihin aikoihin olimme MVTe-messuilla Tukholmassa. Haastattelimme noin 30 kuntaa tai hoiva-alan yritystä omaisviestinnän tiimoilta. 4 kunnan kanssa neuvoteltiin Onervan pilotoinnista ja olisimme saaneetkin siihen mahdollisuuden yhdessä kunnassa syksyllä 2019.

Valitettavasti tuolloin meidän kädet olivat täynnä töitä täällä Suomessa ja pilotointiin Ruotsissa ei ollut aikaa. Mutta tänä vuonna on tarkoituksena pilotoida Ruotsissa sekä omaisviestintää että Onerva-bottia eli puheohjattua virtuaaliavustajaa.

Markkinana Ruotsi muistuttaa hyvin paljon Suomea mutta teknologian osalta arvioisimme Suomen olevan piirun verran pidemmällä, ainakin mitä tulee vanhushoivaan.

Nordic HealthTech Talents -ohjelman kautta olemme saaneet laajennettua verkostoamme Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin. Tämä verkosto ja yhteistyökumppanit tulevat arvoonsa kun tulee tosissaan aika astua uusille markkinoille.